Ada hati nak jadi founder produk kecantikan konon. Siap request……..

21730927_2229531343752272_935218983571612752_n

 

MUKA GERUTU KATAK PURU JADI FOUNDER BGM

Ada hati nak jadi founder produk kecantikan konon..siap request kat kilang buat foundation kat saya yang paling best..sy ada byk jerawat/parut nak tutup kat muka sy ni..muka sy teruk sgt.
SENANG CKP MCM KATAK PURU. Geli.

21731051_2229531400418933_9118718892701152220_n
.
Suami tak pernah cakap sy buruk..dia org positif..dia cakap jgn pegang apa2..nt muka ok mcm dulu.
.
Muka bihan start break out tahun 2015 lepas bersalin anak sulung. Jerawat tumbuh 3-4 biji sehari. Nak g mana kena paki foundation tebal gila sebab sy MUA makeup org kawin.. Muka mua pun nak muntah tgk.
.
Bihan nekad nak cantikkan diri lepas dapat sample foundation dari kilang besttttttt gila nak mati..aku jadi yakin nak keluar produk sendiri..
.
SO AKU KENA CANTIK START NOW !
.
Aku p merawat kulit kat merata klinik semua xmenjadi..last2 aku terjumpa sorg makcik ni dia tanya aku “dik muka teruk sgt ni kenapa salah pakai produk ka”
.
Aku cakap tak. Lepas bersalin jadi cmni.. Mak cik tu suggest aku p buat bekam
.
Esoknya aku p Shahab Perdana , Alor Star ada 1 kedai khas utk bekam, dari atas kepala sampai hujung kaki aku bekam..atas kepala 1 cup, pipi kiri, pipi kanan, belakang badan, betis..Ya Allah geli aku tgk darah kotor sendiri banyak gilaaaaaa terutama dekat pipi sebab situ lah jerawat paling banyak..bekam langsung tak sakit..sesapa nak p boleh p buang darah kotor, badan jadi ringan..mmg bagus utk kesihatan..
Time tu jerawat aku masih ada tapi banyak yg kurg..
.
Hari demi hari aku kerja mesti kena makeup..aku guna foundation sendiri dan aku pikir nak boh nama BIHAN GIRLY MAKEUP (BGM)
.
Tiap hari keluar mesti makeup pakai foundation BGM.
Bila dh tukar foundation baru bakal jenama sendiri ni, pakai tiap hari, aku heran..
.
Aku herannnnn…
.
Kenapa jerawat aku xtumbuh mcm dulu. Rupanya chemist kilang bgtau, foundation BGM ni mampu mengecutkan jerawat lama, hilang parut jerawat, kurangkan jeragat.sisa saki baki jerawat yg ada makin hari makin hilang..parut makin pudar..
.
Masa tu lah aku rasa aku yakin produk ni boleh jual boleh bantu org kat luar sana yang ada masalah mcm aku nak segak dan tak rosakkan muka.
Maksud aku, once u pakai foundation BGM ni, muka u automatic akan jadi flawless tutup habis cela di muka dan dalam masa yg sama, dia merawat kulit muka u..
TAK PAYAH NAK FIKIR NAK CUCI MUKA CEPAT2 TAKUT NAIK JERAWAT !!
.
Sampai 1 tahap foundation tu, customer guna malam2 letak dekat parut kena binatang charlie..2 minggu hilang parut..yg ada jerawat katak puru mcm aku dulu, customer letak sebelum tidur, dan bangun pagi kecut jerawat tu..
.
1 minggu aku akan pakai mask muka 2-3x
Masker muka xboleh terlalu kasar..
Cara cuci muka aku jugak berbeza. Kalau dulu guna sabun ja dah siap..padahal kita xtau ada lagi saki baki foundation pd liang roma kulit..
Utk cuci muka, aku guna SK11 makeup remover.. Hampir 4 tahun guna smpai skrg..
Then, guna pencuci muka..then, scrub bila perlu..
Scrub boleh beli dekat body shop..
Bilas muka & pastikan lap dengan tisu..
Bihan xsarankan lap dengan tuala kecik sebab kkdg terdedah dgn kuman..
.
Consume supplement utk jaga kulit supaya xkusam..banyakkan minum air masak..
.
Aku tak sangka, aku tolak tawaran jadi cikgu, rezeki aku jadi owner produk..skrg ni aku dah ada lebih kurang 10 jenis produk sendiri dan bakal keluar lagi 2 produk baru akan datang..

21740168_2229532673752139_5484234698708217070_n
.
Sesipa ada yg ada masalah mcm bihan skrg,,
✔️KULIT MENGERUTU PENUH JERAWAT MCM KATAK PURU
✔️KULIT KUSAM
✔️JERAGAT BANYAK
✔️TONA TAK SEKATA
✔️PARUT JERAWAT
Boleh try cara penjagaan muka bihan kat atas & boleh cuba foundation cantik sambil merawat kulit BGM ni..klau uols ikut apa yg bihan sampaikan insyaAllah kulit uols pulih seperti sediakala mcm teloq kupas..
Bihan buat produk atas dasar pengalaman sendiri..mmg keyakinan diri jatuh masa muka break out..skrg alhamdulillah dah 5 bekas foundation BGM bihan guna. Time bulan mengambang ada sebijik dua jerawat naik lepas pakai foundation tu, terus kecut..sebekas hanya RM 49 tahan 6 bulan ke atas..utk makeup tahan lama, uols boleh try loose powder BGM & glowing spray BGM..
Bagi yg ada parut, wajib pakai concealer dulu ya..
TAKKAN TUKAR FOUNDATION LAIN DAH hehehe..
Takkan ada lagi masalah jerawat tumbuh penuh
muka.. Foundation gebu no 1 di Malaysia BGM
Sesiapa yg rasa nak try boleh cari stokis/agen/dropship yg sah..

AKU PERCAYA SETIAP UJIAN ALLAH BAGI ADA HIKMAH TERSEMBUNYI..SKRG AKU DAH NAMPAK HIKMAH ITU..
Boleh share jika post ini ada input utk anda😄

Ikhlas,
Owner BGM yg dulu muka gerutu😬

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *